Més informació [ Llista d'activitats | Detall d'activitat

 
2070261207   XIX Jornada d'Intercanvi d'Experiències Pedagògiques
2015-2016   Intercanvi d'experiències. Internivells: Ed. Infantil-Primària-Secundària
  
   29/6/2016 - 29/6/2016 (5 hores) de 9:00h a 14:00h
   Biblioteca de Singuerlín - Salvador Cabré
   Pl. Sagrada Família s/n (Santa Coloma de Gramenet) 
  
Format   Presencial
Organització   Servei Educatiu Santa Coloma de Gramenet
  
  
  
Inscripció   04/07/2016 - 29/06/2016
  
Descripció i   Metodologia:   Intercanvi d'experiències educatives i bones pràctiques. Posar en comú experiències pedagògiques que s'estan realitzant en els centres educatius de la ciutat.

  
Objectius   Posar en comú experiències pedagògiques que s'estan realitzant en els centres educatius de la ciutat.
  
Continguts   Conferència "Ensenyar i aprendre ciències als centres educatius avui" a càrrec de Conxita Márquez Bargalló, professora de Didàctica de la Matemàtica i les Ciències Experimentals a la UAB

Resum: Ensenyar i aprendre ciències comporta crear situacions que facin pensar, experimentar, argumentar i valorar. Desenvolupar a l’aula aquestes activitats vol dir plantejar a l’alumnat reptes interessants i accessibles per tal que aprenguin a mirar-los i a pensar-los, utilitzant idees científiques, tot ajudant-los a regular les seves idees inicials, a partir tant de proves obtingudes experimentalment, com de fonts d’informació diverses, com d’expressar-les i discutir-les amb els altres, de manera crítica i respectuosa.
A la xerrada es discutiran aquestes idees i se’n posaran exemples d’aula.

Experiències:

1. D’on vinc. Aula d’acollida. Escola Wagner

Recerca, elaboració d’informació i presentació sobre els nostres orígens: la llengua que parlem, les cançons, els menjars, els paisatges... Expliquem d'on venim.


2. Més que una biografia. 6è EP. Escola Fray Luis de León

Projecte col•laboratiu de geolocalització al voltant de la vida de la Malala Yousafzai. L’alumnat ha il.lustrat la biografia d’aquest personatge amb diferents mitjans multimèdia. Aquesta experiència forma part de la segona edició de projecte Geobiografies en l’entorn Mobile History Maps (MHM).


3. Buscant més autonomia. 1r ESO. Institut Les Vinyes

Presentem els canvis metodològics que hem introduït a les classes de matemàtiques per donar protagonisme a l’ alumnat, tot potenciat la seva autonomia i augmentant el temps d'atenció individualitzada. Mostrarem activitats d'aula i recursos usats per fer matemàtiques a primer d'ESO.


4. Què necessiten els peixos per viure? P4. Escola Joan Salvat i Papasseit

Un tastet de com treballar un projecte fonamentat en l’escolta de l’alumne/a, en el nen/a com a part activa del procés i com a producte fet a la classe.


5. Com era Santa Coloma fa uns anys? 5è EP. Escola Les Palmeres

Hem fet un projecte d'investigació de forma cooperativa, sobre la vida dels nostres avis i àvies. Hem investigat el passat i hem reflexionat sobre la situació actual de la ciutat. També proposem canvis a fer per viure en una Santa Coloma millor.



  
Observacions   Hi ha un aforament limitat. Si se supera, es tancarà la inscripció i s'obrirà una llista d'espera.
  
Avaluació   Satisfacció de les persones en relació amb el disseny i el desenvolupament de l’activitat formativa i percepció de transferibilitat.
  
Requisits de  certificació   Assistència a un mínim del 80% de les hores presencials de formació.
  
E-mail   crp-santacolomag@xtec.cat
  
  


Generalitat de Catalunya
Departament d'Educació
Pla de formació permanent